Motivele pentru care Patriarhul Bartolomeu va porni maine – pentru a treia oara in acelasi an – spre Ionia

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I va efectua, incepand de maine, o serie de vizite patriarhale și pastorale în zona Smirnei, la invitația primarilor și altor organisme din regiune, precum și la solicitarea comunității ortodoxe reconstituite a orașului.

Astfel, pentru a treia oară în acest an, va exista o vizită a Patriarhului pe taramul Ioniei.

Patriarhul Bartolomeu viziteaza Smirna, in perioada 7-10 maiProgramul, incepand cu data de maine, 7 mai 2017, si finalizandu-se in ziua de miercuri 10 mai 2017, va consta în întâlniri cu autoritățile locale, dar și in slujiri liturgice.

În plus, acest program include participarea Patriarhului la cel de-al treilea Congres Aghiografic pe tema „Părinții Apostolici și epoca lor“, care se va tine în Smirna.

Patriarhul Bartolomeu va sosi pe Aeroportul din Smirna, în după-amiaza zilei de duminică, și il va părăsi imediat, pentru satul montan Çirkince, de lângă Efes, unde va oficia Slujba Vecerniei, în Biserica Sfantul Ioan Botezatorul.

Sfanta Liturghie, pe locul mormantului Sfantului Apostol Ioan Luni, in ziua de cinstire a Sfantului Apostol Ioan Teologul, Patriarhul va prezida Sfânta Liturghie în bazilica creștină timpurie din Efes, pe locul mormântului sfântului. Acolo, Patriarhul va efectua vizite de protocol la sub-prefectul regiunii și primarul Efesului.

În cele din urmă, la orele serii, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu va proclama sfârșitul celui de al treilea Congres Aghiografic/

Vecernie intre ruinele Bisericii celui de-Al Treilea Sinod EcumenicInainte, insa, de a participa la incheierea Congresului, mai aflam ca, in după-amiaza zilei de luni, Patriarhul Bartolomeu va prezida Slujba Vecerniei, chiar în interiorul ruinelor vechii Biserici a Maicii Domnului, asezata pe sit-ul arheologic din Efes – Biserica celui de-Al Treilea Sinod Ecumenic.

Marți 9 mai 2017, Patriarhul va participa la Sfanta Liturghie oficiata în Biserica Sfantul Constantin, din Menemeni. El se va întâlni, în aceeași zi, cu primarul din Menemeni, primarul și prefectul de Smirna.

Vecernie ortodoxa, in biserica romano-catolica Sfantul PolicarpIn seara aceleiasi zile de marti, Patriarhul Bartolomeu va prezida Slujba ortodoxa a Vecerniei, în Biserica romano-catolică Sfantul Policarp.

Înainte de a pleca spre Constantinopol, Patriarhul va mai vizita si Peninsula Karaburun.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.