Discursul politic, permis in Biserica: TRUMP semneaza un nou ordin executiv

Președintele Donald Trump a semnat un ordin executiv, încercând să depaseasca o lege veche de zeci de ani care interzice discursul politic în lacasurile de cult.

Grupurile aparatoare ale drepturilor civile au promis, imediat, să il atace în judecată.

Discursul politic devine permis in Biserica: TRUMP semneaza un nou ordin executivOrdonanța executivă va “împiedica Amendamentul Johnson să interfereze in drepturile Primului dvs. Amendament” și, astfel, să nu mai “vizeze Bisericile și organizațiile religioase pe tema discursului politic.

Nimeni nu ar trebui să-i cenzureze pe predicatori, sau sa ii vizeze pe pastori”, a spus Trump, ovationat in picioare

Acesta a mai solicitat, Departamentului de Justiție, “să elaboreze noi reguli, prin care sa fie asigurata acordarea de protecție religioasa tuturor americanilor”.

“Părinții noștri fondatori au crezut că libertatea religioasă este in atat de mare masura fundamentală, încât au consacrat-o în Primul Amendament al Constituției noastre mari și iubite”, a spus Trump.

“Totuși, de prea mult timp Guvernul Federal foloseste puterea statului, ca pe o armă împotriva oamenilor credinciosi, agresiunea și chiar pedepsirea americanilor pentru urmarea credinței lor religioase. Asta se întâmplă”.Amendamentul Johnson – pe care Trump l-a numit “foarte, foarte nedrept” – este o lege din 1954, care interzice organizațiilor scutite de taxe, cum ar fi gruparile religioase inclusiv Bisericile, să se angajeze în susținerea deschisă sau campania candidaților politici, printre alte activități politice.

“Niciun american nu ar trebui să fie obligat să aleagă între dictatele Guvernului Federal și principiile credinței personale”, a spus Trump.Pe aceeasi tema, in ultimele ore, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe a semnalat publicarea unui articol care are drept titlu cuvintele rostite de Președintele SUA, Donald Trump, în cuvântarea pe care a ținut-o joi, 4 mai 2017, înainte de a semna Ordinul Executiv privind Libertatea Religioasă.: “LIBERTATEA ESTE UN DAR DE LA DUMNEZEU, NU DE LA GUVERN [https://lacasuriortodoxe.ro/stire/libertatea-este-un-dar-de-la-dumnezeu-nu-de-la-guvern.html?id=70862] ” . Articolul recomandat a fost publicat in paginile Protopopiatului Ortodox Avrig, sub semnatura Pr. Prof. Ion Ciungu, si poate fi accesat dand click aici [https://lacasuriortodoxe.ro/stire/libertatea-este-un-dar-de-la-dumnezeu-nu-de-la-guvern.html?id=70862] .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.