Vizitatorii Ierusalimului au fost martorii unui moment istoric

TO: Arhiepiscopul de Canterbury Licenta de utilizare: By U.S. Department of State from United States [Public domain], via Wikimedia Commons

Vizitatorii Zidului de Vest din Ierusalim au fost martorii unui moment istoric, atunci când Justin Welby, Arhiepiscopul de Canterbury, și Ephaim Mirvis, Rabbinul-șef britanic, s-au rugat împreună în fața Zidului.

Este pentru prima dată când un cleric de frunte anglican și un șef-rabin britanic viziteaza împreună Ierusalimul.

Arhiepiscopul s-a aflat într-o călătorie în Iordania și Israel. Durata acestei călătorii a fost de 10 zile. El l-a invitat pe rabin la o intalnire in Ierusalim.

Cei doi au vizitat, de asemenea, o serie de alte locuri sfinte din oraș. Ei au mers la memorialul Holocaustului Yad Vashem.

Pentru Arhiepiscopul de Canterbury, călătoria a fost mai mult decât vizitarea Israelului. El s-a întâlnit cu refugiații din Irak, în Iordania. Acesta le-a cerut creștinilor care suferă să rămână în Orientul Mijlociu, locul nasterii Creștinismului. Această pretentie a fost expusă după ce mai multi refugiați irakieni i-au cerut Arhiepiscopului să-i ajute să părăsească Orientul Mijlociu.

Si Rabbinul Mirvis a avut parte de o zi specială. El a declarat că i-a plăcut sa calatoreasca alaturi de Arhiepiscop prin cartierul evreiesc al orașului. Acesta i-a indicat locurile creștine ale orașului. Rabinul și soția lui trăiesc în Ierusalim de doi ani. El a spus că se bucura de șederea sa aici și ca respira aerul orașului istoric. Plimbarea a culminat cu o rugaciune comuna a celor doi, la Kotel. Rabinul a adăugat că evenimentul poate fi considerat un moment special în istorie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.