O brosura impotriva mariajului gay este sprijinita de politicienii australieni

Australia: o brosura anti-gay isi gaseste sprijin

O broșură argumentând împotriva ‘căsătoriei’ între persoane de același sex, a fost apreciata ca fiind respectuoasa și reflectand punctele de vedere ale multor australieni.

Brosura contine învățătura Bisericii Catolice pe aceasta tema, fiind intitulata “Nu te pune cu Casatoria”, si a fost distribuita în școlile catolice din Australia.

Brosura a fost raportată, insa, la Comisia Anti-Discriminare din Tasmania, Australia.

“Biserica are dreptul sa-si exprime perspectiva sa asupra problemei și nu ar trebui să fie infierata pentru asta”, a spus senatorul Bob Day.

“Este foarte ingrijorator faptul că, într-o chestiune de importanță națională, cum este asta, vedem cum sunt cenzurati și intimidati cei ale căror puncte de vedere reprezintă majoritatea australienilor de bună-credință și conștiință”, a spus acesta, într-o declarație emisă ieri, citata de AAP.

Militant pentru drepturile omului și candidat al Camerei Inferioare la alegerile din 2016, Martine Delaney, a depus o plângere împotriva Arhiepiscopului catolic Julian Porteous și a Conferinței Episcopilor Catolici din Australia, susținând ca broșura ar fi insultătoare și ofensatoare.

Martine sustine ca brosura marginalizează cuplurile de același sex și familiile lor, și ca ar putea provoca un rau incomensurabil.

Directorul “Family Voice” (Vocea Familiei), Jim Collins, a cerut comisiei sa respinga cazul:

“Brosura nu raneste pe nimeni”, a spus el.

“Ea, pur si simplu cu respect, reafirmă punctul de vedere creștin-ortodox asupra căsătoriei și familiei, sustinand legile noastre curente privind căsătoria”.

Broșura a fost distribuita pe scară largă de catre Biserică, inclusiv celor 12.000 de familii tasmaniene, ale căror copii frecventează școlile catolice.

“Dacă noi nu putem permite unui arhiepiscop catolic sa promoveze învățăturile Bisericii printre cei care au ales să facă parte din sistemul școlar catolic, unde vom ajunge pe acest pamant ca societate?”, a adăugat Collins.

“Incriminarea pe seama anti-discriminarii, ca un bat mare fluturat amenintator, pentru a anula o dezbatere importantă ca asta, este împotriva valorilor australiene și a procesului nostru democratic”, a concluzionat acesta, citat de AAP.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.