Papa Francisc la Ground Zero: Biserica Ortodoxa a Americii, prezenta la eveniment

Preafericirea Sa Mitropolitul Tihon este unul dintre liderii religioși ortodocși si de alte confesiuni din SUA, care au fost invitati să participe la intalnirea interconfesionala de la “Ground Zero”, de astazi, 25 septembrie 2015, în a patra zi a unui tur de 6 zile al Papei Francisc in America.

Alaturi de Mitropolitul Tihon, va fi prezent protopopul Ioan A. Jillions, cancelar al Bisericii Ortodoxe din America.

Intalnirea va avea loc la Memorialul si Muzeul Național 11 Septembrie. Papa Francisc se va întâlni cu rudele celor care au pierit în atacurile teroriste din 11 septembrie, de la World Trade Center.

O noua biserica ortodoxa, inchinata Sfantului Nicolae, va înlocui, aici, structura originală istorica, distrusa în atacuri, în imediata apropiere a muzeului.

Va reamintim ca Mitropolitul Tihon a fost prezent la inaugurarea Papei Francisc, la Roma, pe 19 martie 2013 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.