De ce au fost exhumati, din nou, Tarul Nicolae al II-lea si sotia sa Alexandra…

Rămasitele Tarului Nicolae al II-lea și ale soției sale Alexandra au fost exhumate recent, în cadrul unei anchete rusesti privind asasinarea familiei regale a Romanovilor.

Cuplul regal și copiii Olga, Tatiana, Maria, Anastasia și Alexei au fost uciși de bolșevici, în 1918.

Nicolae al II-lea, Alexandra, Olga, Tatiana și Anastasia au fost îngropati in Catedrala Sfintilor Apostoli Petru și Pavel din Sankt Petersburg, după ce trupurile lor au fost descoperite într-o groapă comună din Urali, în 1991.

Rămasitele considerate a fi ale lui Alexei si ale Mariei, au fost găsite în 2007 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), într-un alt loc, iar Biserica Ortodoxă vrea să confirme identitatea lor, înainte de a fi îngropate cu celelalte. Rămasitele celor doi frati, care erau de 13 și 19 ani cand au fost uciși, au fost pastrate într-o arhiva a statului, așteptand înmormântarea.

Ieri, anchetatorii au luat unele probe din rămășițele lui Nicolae al II-lea și ale Alexandrei, conform Sky News.

Un purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse, Vsevolod Chaplin, a declarat pentru The Guardian, la începutul acestei luni, că doreste ca testele sa fie efectuate în prezența oficialilor bisericii (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Acești oameni au fost canonizati, iar daca se descopera ca sunt rămășițele lor, atunci ele vor fi tratate ca sfinte moaste, la care credinciosii sa se inchine. Din acest motiv, este foarte important să ne asiguram de asta”, a spus el.

Seful anchetei, Vladimir Soloviov, a declarat agenției rusesti de știri Tass, tot ieri, că exhumarea recenta s-a facut, într-adevăr, în prezența reprezentanților Bisericii Ortodoxe Ruse. Probele au fost, de asemenea, luate, din petele de sânge găsite pe uniforma împăratului Alexandru al II-lea, bunicul lui Nicolae al II-lea, care a fost ucis de revolutionarii radicali in martie 1881.

Tarul Nicolae al II-lea, Alexandra, copiii lor și patru membri ai personalului regal au fost uciși brutal în pivnița unei case din Ekaterinburg, în 1918.

BBC a spus că au fost “aliniati ca pentru o fotografie de familie” și împușcati de un bolșevic. Cei care nu au murit imediat au fost ucisi cu baioneta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.