Un nou primat pentru Biserica Asiriana a Rasaritului. Mesajul Patriarhului Rusiei

Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill a transmis salutări Catolicosului-Patriarh nou ales al Bisericii Asiriene a Rasaritului, Mar Gewargis Sliwa. Va prezentam mai jos mesajul:

“Vă rog să acceptați salutul meu cordial, la alegerea dumneavoastră drept Catolicos-Patriarh al Bisericii Asiriene de Rasarit.

Ați fost încredințat sa efectuati lucrarea de primat, într-o perioada cu mari necazuri, care se inregistreaza in tinutul antic al Mesopotamiei. Suferințele teribile marcheaza poporul asirian, asa cum s-a mai întâmplat deja în trecut. Multi dintre fiii și fiicele acestui popor au murit sau si-au pierdut casele; altarele antice, bisericile și asezari întregi au fost distruse.

Cunoasteti indeaproape aceasta tragedie, intrucat teritoriile în care focul războiului s-a aprins sunt parte a Mitropoliei de Bagdad, pe care ati condus-o mai multi ani.

Este important că, odată cu alegerea dumneavoastra, Tronul Patriarhilor asirieni s-a mutat din nou în Mesopotamia, pe locul său original.

Sper in dezvoltarea unor relații bune, stabile, între Biserica Ortodoxă Rusă și Biserica Asiriană a Răsăritului, dupa cum s-a intamplat si in perioada predecesorului dumneavoastră, Sanctitatea Sa Patriarhul Mar Dinkha IV (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Imaginea lui radianta se pastreaza vie în sufletul meu, și prețuiesc amintirile ultimei noastre întâlniri la Moscova, din luna mai a anului trecut, la care ați luat parte (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Vă doresc sănătate și putere spirituală în lucrarea voastra viitoare. Aș vrea, de asemenea, cât mai curând, sa fie restaurate pacea și prosperitate in sanul poporului asirian.

Cu dragoste în Domnul,

+ Kirill

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.