Doi jurnalisti Al Jazeera, gratiati de Presedintele Egiptului

(Foto: ANSA)Doi jurnaliști Al Jazeera, Mohamed Fahmy și Baher Mohammad, ambii reținuți în Egipt, au fost grațiați de Președintele Abdel Fattah Al-Sisi, împreună cu alte 98 de persoane, informeaza Agentia ANSA.

Cei doi au fost condamnați la cate 3 ani de închisoare, în baza acuzațiilor de publicare de știri false in sustinerea Frăției Musulmane, în 2013, conform unui raport al mass-mediei egiptene.

Sisi a emis un decret de gratiere pentru 100 de deținuți, în ajunul Sărbătorii Sacrificiului (Eid Al-Adha).

Sanaa Seif – sora unuia dintre cei mai renumiti bloggeri anti-militari din țară, Alaa Abdel Fattah – și Yara Sallam au fost, de asemenea, eliberati. Ambele au fost acuzate de incalcarea legii de limitare a protestelor.

Echipa englezeasca Al Jazeera a fost arestata în Hotel Marriot din Cairo, în decembrie 2013.

Cazul a stârnit proteste din partea organizațiilor pentru drepturile omului și a numeroase guverne occidentale, criza dintre Egipt și Qatar jucand, de asemenea, un mare rol in aceasta actiune.

Qatar-ul susține Fratia Musulmana (pe care Egiptul a numit-o organizație teroristă) și l-a susținut pe Președintele egiptean demis, din cadrul grupului, Mohammed Morsi (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.