Miltia Ucrainei NU trebuie sa tina partea celor care ne ataca bisericile!

Presedintele Departamentului Sinodal de Informare al Patriarhiei Moscovei, Vladimir Legoyda, a condamnat confiscarea de catre disidenți a Bisericii Sfantul Gheorghe din Ucraina, și a cerut conducerii agențiilor de aplicare a legii din Ucraina sa investigheze participarea poliției în violențele împotriva credincioșilor.

Reprezentantul Bisericii a reamintit că Biserica Sfantul Gheorghe, din regiunea Katerinovka Kremenets a Ternopil, din Ucraina, a fost atacata de membrii forțelor naționaliste radicale și de grupuri schismatice, in mod repetat (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“În vara acestui an, sustinatorii așa-numitei Patriarhii a Kievului au încercat, de două ori, să ia cu forta Biserica Sfantul Gheorghe, dar comunitatea Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice, din fericire, a reușit să o salveze.

Insa, în ziua Sarbatorii Nasterii Maicii Domnului (c. Iul. – vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), schismaticii și naționaliștii au lansat o nouă încercare de capturare a acesteia”- a spus Vladimir Legoyda.

“Frustrant este faptul că, la acțiunea violentă au participat, nu doar reprezentanții milițiilor radicale și ai Patriarhiei non-canonice a Kievului, ci, totodata, angajații poliției ucrainene”, a adaugat el.

Presedintele Departamentului Sinodal a mai spus, de asemenea, că, in ciocniri, au existat persoane grav ranite și 20 de membri ai comunității Bisericii canonice au fost raniti, acestia apărand Biserica Sfantul Gheorghe, inclusiv parohul sau, Protopopul Grigorie Kazmiruk (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Folosirea forței, împotriva enoriașilor și a clerului Bisericii Ortodoxe Ucrainene, de catre naționaliștii radicali și schismatici, cat si participarea la astfel de acțiuni deschise, ilegale, ale polițiștilor – reprezinta vesti foarte proaste.

Sper ca toti cei aflati la conducerea poliției ucrainene să ia măsuri imediate, vizavi de acei angajați care distrug pacea civila” – a concluzionat Vladimir Legoyda.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.