Chicago: vezi ce s-a discutat in cadrul Adunarii Episcopilor Ortodocsi ai SUA

In perioada 15-17 septembrie, în Chicago, Illinois, SUA, s-a desfasurat cea de-a VI-a Adunare a Episcopilor Ortodocși Canonici din Statele Unite ale Americii.

Din cei 55 de episcopi din regiune, au participat doar 45, acestia reprezentand Patriarhia Ecumenică, Patriarhia Antiohiei, Patriarhia Moscovei, Patriarhia Georgiei, Patriarhia Serbiei, Patriarhia Româna, Patriarhia Bulgară și Biserica Ortodoxă din America.

La intrunire s-a analizat proiectul privind ordinea canonică a jurisdicțiilor ortodoxe din Statele Unite, pregătit de o comisie speciala. Reprezentanții tuturor jurisdicțiilor și entităților administrative din cadrul Bisericilor Ortodoxe Locale au avut posibilitatea sa-si exprime poziția privind acest aspect. În urma discuțiilor, ierarhii si-au exprimat dorința ca lucrarile pentru gasirea unei formule canonice pentru organizarea Bisericilor din SUA sa continue, tinand cont de punctele de vedere exprimate de către membrii Adunării.

Ierarhii au sprijinit, de asemenea, ideea organizarii unui Sinod Pan-Ortodox în 2016.

Ierarhii au condamnat conflictele din Orientul Mijlociu și au discutat despre apărarea creștinilor și a altor minorități din Siria, Irak și Palestina. De asemenea, episcopii și-au exprimat dorința unanimă, de pace in Ucraina.

Reafirmând invataturile evanghelice, conform carora căsătoria reprezinta o uniune între un bărbat și o femeie, reprezentanții Bisericilor Ortodoxe și-au exprimat, de asemenea, dezacordul vizavi de decizia Curții Supreme a Statelor Unite, din 26 iunie 2015, care a legalizat uniunile intre persoane de același sex (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

S-a vorbit, de asemenea, despre relațiile canonice din Ucraina.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.