India: hindusii ii bat cu brutalitate pe crestinii adunati la rugaciune

Extremiștii hinduși i-au atacat brutal pe crestinii intruniti la rugaciune în statul Jharkhand (India), lasand in urma 6 creștini care au nevoie de tratament în spital. O femeie, în vârstă de 60 de ani, a fost batuta pana la inconstienta.

In Jharkhand, militanții si-au intensificat persecuția la adresa creștinilor în ultimele luni, conform Release International.

De aceasta data, extremiștii au fost înarmați cu arme, topoare, lopeti. Rugaciunea avea loc in localitatea Hututag, din regiunea Palamu.

Atacul a inceput prin patrunderea hindușilor într-o incapere, în care se adunasera membrii Bisericii Anugrah (Slava), și prin insultarea acestora. Ei le-au cerut sa opreasca rugaciunea, dar creștinii au refuzat.

Ulterior, 15 extremiști au înconjurat casa și au cerut sa-l vada pe pastorul Sarvajit Bharti, pe care membrii Bisericii il ascunsesera pe acoperis. Negasindu-l pe pastor, extremiștii i-au atacat pe membrii Bisericii, batand două femei, una in varsta de 60 de ani fiind lasata inconștienta, iar alti membri fiind răniți grav. Cel puțin șase oameni au avut nevoie de spitalizare.

“Din aprilie, in acest an, am fost presati sa alegem între Hristos și viață”, spune pastorul Sarvajit, care a fost obligat sa se mute din localitate, în luna iulie.

Crestinii din acest stat se confrunta cu amenințări, intimidare, discriminare si moarte, incepand din luna iulie, în cadrul a ceea ce pare a fi o campanie concertată a extremiștilor hinduși, de a-i alunga din zona.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.