Spania cere sa inceapa dialogul cu Bashar al Assad, pentru rezolvarea crizei actuale

Ministrul de Externe spaniol, José Manuel Garcia Margallo, s-a declarat in favoarea dialogului cu Președintele sirian Bashar al Assad, ca mijloc de incetare a războiului in statul arab și de a contracara deplasarea a zeci de mii de refugiați.

Margallo, aflat în vizită la Teheran, a spus că “este timpul să se poarte discuții cu regimul lui Bashar al Assad”, a raportat presa spaniolă.

Vidul politic actual – a spus ministrul spaniol, citat de El Pais – vine in ajutorul strategiei teroriste a jihadiștilor ISIS.

“Fie că ne place sau nu”, a adăugat el, “pacea se negociaza intotdeauna cu inamicul”.

Ministrul spaniol a spus că este conștient de faptul că Assad nu e considerat interlocutor, de o parte a comunității internaționale, dar el a subliniat că lansarea discuțiilor cu Damasc-ul este necesară pentru a evita “o si mai mare vărsare de sânge”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.