Doi jurnalisti bulgari, interzisi in Ucraina, printr-un nou decret al conducerii

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a semnat, miercuri, un decret de interzicere a unui număr de jurnaliști și politicieni, printre care si doi bulgari, sa intre în țară.

Magdalena Tasheva, un parlamentar al Partidului ultra-naționalist Ataka, și jurnalistul Elena Yoncheva, au fost declarati o amenințare la adresa securității naționale și a suveranității Ucrainei.

Tasheva este bine cunoscuta în Bulgaria, pentru acuzațiile sale dure care vizează guvernul post-revoluționar din Ucraina, respingandu-l ca fiind “fascist” și “banderist”. Ea este, de asemenea, un membru cheie al Partidului Ataka, un partid cunoscut pentru legăturile sale strânse cu Rusia și pentru respingerea aderării la NATO a Bulgariei.

Yoncheva, pe de altă parte, este în prezent un jurnalist independent, ale carui documentare despre Ucraina, difuzate de TV7, au stârnit indignare în Ucraina, considerandu-se ca acestea reflectă punctul de vedere al Moscovei. Ea este, de asemenea, fost partener al lui Serghei Stanișev, fost lider al Partidului Socialist Bulgar, care este, de asemenea, cunoscut pentru relațiile sale tradiționale bune cu Kremlinul, informeaza Novinite.

Lista include multe nume din Rusia, unii dintre oamenii fiind descris ca angajați ai BBC, El Pais sau Die Zeit.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.