Politia germana a impuscat mortal un islamist refugiat periculos

Poliția germană a împușcat mortal un islamist, in Berlin, care a înjunghiat o polițistă si a ranit-o grav, conform BBC.

Poliția a fost chemata in cartierul Spandau, în vestul Berlinului, după ce se raportase ca un barbat, inarmat cu un cuțit, se afla în stradă amenințându-i pe trecatori.

Barbatul a ranit grav un ofițer de poliție de sex feminin, înainte ca un altul sa il ucida.

Rafik Yousef, care s-a născut în Irak, a fost, anterior, închis, pentru implicarea într-un complot de ucidere a fostului Prim-Ministru irakian, Ayad Allawi, in timpul unei vizite la Berlin, în 2004.

Yousef, in varsta de 41 de ani, a fost condamnat la opt ani de închisoare, în 2008, în baza acuzațiilor ca ar apartine Ansar al-Islam, un grup islamic radical cu legaturi Al-Qaida.

El a fost eliberat pe cauțiune, în 2013, și a trebuit să poarte o etichetă electronică, dar Germania nu a putut să-l deporteze, intrucat “el avea statut de refugiat și risca sa fie ucis” în Irak, potrivit BBC.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.