GOLGOTA din NORILSK: vizita patriarhala pe locul memorialului

Zilele trecute, Patriarhul Kirill al Moscovei a vizitat Memorialul victimelor represiunii politice și religioase, intitulat “Golgota din Norilsk”, situat la poalele Muntelui Schmidt, unde se afla locul de înmormântare a prizonierilor Gulagului din Norilsk.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a depus flori, la monumentul numit “Ultimele porti”.

Apoi, Patriarhul și delegația care l-a insotit au cantat “Vesnica pomenire!”, pentru slujitorii lui Dumnezeu care au indurat moarte si suferința teribilă, torturi, și care si-au pierdut viata ca martiri pentru credință și dreptate în epoca de criza, fiind ingropati in acest loc.

Ulterior, Patriarhul Kirill a vizitat capela Sfintei si Datatoarei de Viata Cruci a Domnului.

Lagărul de concentrare din Norilsk a fost înființat în 1935 și a rămas în uz timp de 21 de ani. 400.000 de oameni, de 22 de naționalități, au trecut prin acest lagar, în perioada menționată.

Muzeele Norilsk, ale complexului numit “Golgota din Norilsk”, includ monumente separate, dedicate rușilor, lituanienilor, estonienilor, polonezilor și evreilor. Acest complex memorial a fost creat în anul 1990.

“Golgota din Norilsk” este unul dintre multele locuri ale mormintelor victimelor in masa din Rusia, din timpul represiunii religioase și politice. In perioada 1935-1956, Muntele Schmidt a devenit loc de veci pentru cateva zeci de mii de oameni împușcati și ucisi in inchisoare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.