Imagini de la deschiderea noului an scolar la Seminarul din Slobozia – 2015 (foto)

Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a participat marți, 15 septembrie 2015, la deschiderea Anului Şcolar, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

Programul acestui eveniment a început cu imnul arhieresc, urmat de slujba de Te Deum.

S-a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la începutul anului școlar 2015-2016.

Reprezentanţii autorităţilor județene și locale au prezentat mesajele oficiale cu ocazia deschiderii anului şcolar.

Preasfinția Sa a ţinut un cuvânt de bun venit, adresat tuturor elevilor Seminarului, a amintit de bursele lunare acordate de Episcopie elevilor, cât şi de gratuitatea mesei elevilor care au media peste 7,50. A binecuvântat pe profesori şi pe elevi şi i-a îndemnat să fie făclii aprinse, care să lumineze celor din întuneric, ca prin educaţia creştină să umple vidul spiritual pe care secularismul zilelor noastre îl aduce în societatea românească.

Părintele Director Constantin Pătrașcu a mulțumit Preasfinției Sale pentru binecuvântări.

Preasfinția Sa a avut o întâlnire cu membrii corpului didactic, în cancelaria profesorală, apoi a cercetat sălile de curs.

În după amiaza zilei de luni, 14 septembrie 2015, Preasfinția Sa a cercetat căminul în care vor fi cazați elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.