Ecouri la TARGUL OLARILOR – un nou eveniment desfasurat in parteneriat media Lacasuri Ortodoxe

Începutul lunii septembrie a adus la Sibiu atmosfera de târg specifică Pieței Mari, ca odinioară. Timp de două zile, TÂRGUL OLARILOR a fost locul de întâlnire a meşterilor olari şi a artiştilor contemporani care au adus, spre comercializare, o gamă largă de produse utilitare sau decorative: oale, ulcele, blide, căni, cahle pentru soba de teracotă, instrumente muzicale, vaze etc.

Vizitatorii târgului au putut urmări etape din procesul de manufacturare a câtorva obiecte, căci meșterii au oferit demonstrații la roata olarului, demonstraţii de pictură sau chiar modelaj ceramic. Am revăzut, cu plăcere, meşteri olari care vin de peste un sfert de veac la târgul nostru – hunedorenii cu oalele de sarmale; ne-am bucurat, de asemenea, de cei care au marcat prima participare la Târgul Olarilor, hârtibăcenii de la Nocrich, care luptă pentru revitalizarea olăritului în zona noastră.

Numărul mare de vizitatori, localnici şi turişti a demonstrat că vechea utilitate de spațiu comercial a Pieței Mari e încă actuală și, totodată, că unul dintre cele mai vechi meșteșuguri – olăritul – e viabil și în secolul al XXI-lea.

Deja cu gândul la jubileul din 2016, le mulţumim tuturor celor implicaţi în derularea cu succes a ediţiei 49 a Târgului Olarilor, 5 – 6 septembrie 2015.

Organizatori: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul-Junii” Sibiu, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe a fost partener media al evenimentului.

Evenimentele sunt finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu. Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.