Sinod in Patriarhia Ecumenica: ecumenism, prin dialog teologic

Calea dialogului teologic în contextul mișcării ecumenice a fost luata in discutie, in cadrul Sinodului ierarhilor Patriarhiei Ecumenice (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Duminica trecută, lucrarile au avut loc de la prânz până seara, și apoi au continuat luni.

Mitropolitul Ghenadie de Sasimes a vorbit despre participarea Bisericii Ortodoxe, în special a Patriarhiei Ecumenice, la Consiliul Mondial al Bisericilor, în timp ce Mitropolitul Ioan de Pergam, co-presedinte al Comisiei Internaționale Comune de Dialog Teologic între Bisericile Romano-Catolică și Ortodoxa, a prezentat progresele înregistrate in dialogul dintre aceste Biserici.

A urmat un dialog aprofundat și cuprinzător, privind poziția mai multor ierarhi, fata de problemele ridicate, în contextul diverselor situații pastorale ale fiecarei eparhii a Tronului Ecumenic.

Duminică dimineața, Arhiepiscopul de Tiatira și Marea Britanie a prezidat Liturghia, în Catedrala Patriarhală, în prezența Patriarhului Bartolomeu și a mai multor ierarhi prezenți la Sinod.

Mai multi ierarhi, de asemenea, au oficiat slujbe în alte biserici din Constantinopol, cu binecuvântarea Arhiepiscopului de Constantinopol.

După Liturghie, înainte de a începe lucrarile Sinodului, Patriarhul Ecumenic i-a primit pe rand pe ierarhi, care au avut astfel posibilitatea sa-l informeze despre lucrarea lor și problemele de interes din propriile eparhii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.