Patriarhul Alexandriei le cere ucrainenilor sa ramana fideli Patriarhiei Moscovei

Papa și Patriarhul Alexandriei Theodoros al II-lea le-a cerut ucrainenilor să rămână fideli Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei

Într-un interviu pentru RIA Novosti, Papa și Patriarhul Alexandriei, Theodoros al II-lea, a spus:

“Pentru mine, ca Patriarh al Alexandriei, liderul canonic al Bisericii din Ucraina este Mitropolitul Onufrie. Îl cunosc indeaproape, știu cât de mare om duhovnicesc este.

Din pacate, oamenii veniti din afara impun poporului ucrainean astfel de disensiuni.

Ca Patriarh ortodox, le cer credincioșilor din Ucraina sa rămâna sub omoforul liderului canonic al Bisericii din Ucraina, Mitropolitul Onufrie”.

Patriarhul, care a trăit și a studiat la Odesa, a menționat că știe poporul ucrainean și este conștient de situația care s-a dezvoltat în jurul schismei Bisericii din Ucraina.

“Inima mea este indurerata, când văd ca oamenii se războiesc acolo; două popoare, intre care a existat întotdeauna prietenie, separate de un conflict politic.

Și, este un păcat real, o adevarata nenorocire, atunci când astfel de probleme sunt create între popoare infratite”, a spus Întâistătătorul Bisericii din Alexandria.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.