Proprietatile Manastirii Decani risca sa fie din nou confiscate

Eparhia ortodoxa de Raška și Prizren si-a exprimat consternarea și profunda îngrijorare privind recenta decizie de anulare a hotararii Curții Supreme, din decembrie 2012, prin care cele 24 de hectare de teren, aflate în imediata apropiere a Manastirii Decani, fusesera recunoscute ca proprietate a acesteia.

In mod neașteptat și fără precedent, in urma unui apel, cazul a fost trimis în instanța de judecată din Pec. Această decizie, în termeni practici, a invalidat activitatea Curții Supreme din Kosovo pe această temă, din 2008, deși în cursul ultimilor șapte ani Camera Speciala a Curții Supreme din Kosovo a confirmat că este autorizata să se pronunțe în această privință.

Având în vedere consecințele pe termen lung ale acestei recente decizii, Eparhia de Raska și Prizren a solicitat ca o echipa legala, alaturi de experți internaționali, sa cerceteze măsurile care ar putea fi luate pentru a proteja drepturile de proprietate ale Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.