In Japonia, problemele ecleziastice s-au aflat pe ordinea de zi a Congresul International ICCES

Fondat înca din 1974, Consiliul Internațional pentru Studii Europene Centrale si de Rasarit (ICCES) este o alianța globală de asociații naționale de studii slave si eurasiatice.

Printre membrii săi, se afla organizații din SUA, Marea Britanie, Germania, Finlanda, Austria, China, Japonia, Coreea, Mongolia și din alte țări.

La fiecare cinci ani, ICCES organizeaza congrese internaționale, aducând laolaltă academicieni de frunte din întreaga lume.

Desfasurat in aceste zile, Consiliul din 2015 a inclus peste 450 de sesiuni, mese rotunde, prezentări și alte întâlniri dedicate, printre altele, problemelor ecleziastice.

Participantii la Consiliu, din Patriarhia Rusa, au vorbit cu aceasta ocazie, spre exemplu, despre cooperarea dintre Biserica Ortodoxă Rusă și autoritățile guvernamentale din Republica Populară Chineză, care vizează normalizarea situației Bisericii Ortodoxe Autonome din China, si despre situația Bisericii Ortodoxe Ucrainene, în condițiile politice actuale din Ucraina.

Consiliul s-a tinut in perioada 3-9 august 2015 – acesta fiind cel de-al 9-lea Congres Mondial – la Universitatea de Studii Internaționale Kanda, din orașul Makuhari, Japonia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.