Biserica Greaca se supara si isi inchide Reprezentanta pe langa Institutiile Europene de la Bruxelles

Agenția KNA a raportat închiderea Reprezentantei Bisericii Ortodoxe din Grecia pe langa instituțiile europene din Bruxelles.

Potrivit raportului:

“Ceea ce motiveaza acest gest, este atitudinea nepotrivita a Uniunii în fata nevoilor poporului grec, deși acest gest mai este, de asemenea, inspirat de dorința de a reduce costurile, banii folositi pentru aceasta putand fi oferiti săracilor din țară.

Pe plan istoric, această decizie ar trebui să pună capăt unui capitol controversat al politicii ecleziale a Bisericii Greciei, care a cântărit foarte mult in relațiile dintre Biserica din Atena si Patriarhia Ecumenică de Constantinopol. Aceasta reprezintă în străinătate toate bisericile de origine greaca. Dar, predecesorul actualului Primat Ieronimos si-a dorit propria sa reprezentanta și l-a presat pe Patriarhul Bartolomeu I, prin refuzul de a deschide o Reprezentanta a Patriarhiei Ecumenice la Atena, pana cand dorinta sa nu a devenit realitate”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.