Kenya: Episcopii catolici cheama la boicotarea unei campanii de vaccinare

Episcopii catolici din Kenya au cerut boicotarea generala a unei campanii de vaccinare viitoare, spunând că aceasta nu ar trebui să se desfasoare odată ce nu există teste științifice suplimentare.

Campania de vaccinare, care este sponsorizata de Organizatia Mondiala a Sanatatii si UNICEF, a fost programat să înceapă în jurul datei de 1 august, in tara, dar, cu toate acestea, conform Agentiei catolice Fides, episcopii au invitat la discutii privind siguranța vaccinarii, după ce solicitarile lor privind unele informatii și testarea vaccinurilor le-au fost refuzate.

Nu este pentru prima dată când Conferința Episcopala Catolica Kenyana și Ministerul Sănătății se afla în conflict.

Episcopii au declarat că o campanie de vaccinare anti-tetanos pentru noii-nascuti ar fi fost de fapt o “formă deghizată de controlare a populației”. Intr-un final, guvernul și episcopii au ajuns, insa, la un acord privind testarea înainte, în timpul și după campaniile de vaccinare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.