In Pakistan, daca te convertesti la Crestinism, inseamna sa mori…

Un creștin a fost ucis cu sânge rece, iar viața soției sale atarna de un fir de par, dupa ce femeia a trecut de la Islam la Creștinism.

Ea a fost considerata o apostata. El s-a facut vinovat de coruperea și dezonorarea femeii. Vatican Insider le dedica o rubrica in editia sa de astazi, celor doi tineri: Aleem Masih, in varsta de 28 de ani, și Nadia Din Meo, de 23 de ani, un cuplu căsătorit in Lahore, condamnat în Pakistan.

După ce cuplul de tineri s-a căsătorit și fata s-a convertit la Creștinism, rudele Nadiei nu au putut suporta dezonoarea de a avea un creștin convertit, în familie. Deci, după o vânătoare de oameni, fără milă, au comis o crimă cu sânge rece. Ambii tineri au fost împușcați. Aleem a murit pe loc. Nadia trebuia să aiba aceeași soartă, dar în mod miraculos a reușit sa scape și este în prezent în spital, luptandu-se între viață și moarte.

Aneeqa Maria Anthony, avocat și coordonator al unui ONG intitulat “The Voice” (Vocea), care oferă asistență juridică în acest caz, a declarat pentru Vatican Insider că, efectiv, complicitatea și tăcerea privind asasinatul, pe care mulți il considera ca fiiind “bun si meritat”, înseamnă că vinovatii ar putea foarte bine sa rămâna nepedepsiti. Potrivit legii islamice, nu există nicio scăpare pentru apostat și ea trebuia să moară. Aceeași soartă i s-a rezervat si barbatului care a condus-o Nadia pe “drumul spre pierzare”, convertind-o, cu alte cuvinte, la Credința Creștină.

Pe 30 iulie, frații și alți membri ai familiei Nadiei, i-au urmarit pe cei doi, care deja ajunsesera sa se obisnuiasca in conditia de fugari, si i-au ucis soțul cu sânge rece.

“Toata lumea a crezut ca amandoi erau morți; rudele au lăudat uciderea celor doi “câini” – nume peiorativ dat creștinilor”, a spus Anthony.

“Dar, când poliția a sosit la locul crimei, si-au dat seama ca fata era încă în viață și au dus-o la un spital din Lahore, unde se afla în stare critică”.

“Rudele Nadiei nu au lăsat pe nimeni sa se apropie de fata, prevenind luarea vreunei declarații care ar putea dovedi fapta lor, astfel încât cei vinovați sa nu poata fi aduși în fața justiției”, a spus avocatul.

Familia lui Aleem Masih, cu toate acestea, a raportat incidentul și, in urma unei anchete initiale, a reieșit faptul că Muhammad Azhar, una dintre rudele Nadiei, care a recunoscut ca l-a ucis pe Aleem Masih, a atentat la viața Nadiei, spunând că este “fericit să fi ucis un creștin”. Tânărul este convins ca va merge la Paradis și va fi pomenit ca erou.

Există, încă, țări care prescriu pedepse dure sau pedeapsa cu moartea, pentru așa-zisii apostați care abandonează Islamul. Aceasta reprezinta o încălcare clară a principiilor libertății religioase și a libertății de conștiință, conform Declarației Universale a Drepturilor Omului.

Apostazia (renunțarea la Credința Musulmana) este considerata o infracțiune în aproximativ 20 de țări din întreaga lume. În 12 dintre aceste țări, apostazia se pedepsește cu moartea.

Pakistanul nu susține pedeapsa cu moartea, pentru apostazie, dar o face pentru blasfemie. În mod ingrijorator, insa, pedeapsa pentru apostazie pare a fi tratata cu o anumită nepăsare și adesea se recurge l-a rezolvarea disputelor intr-un mod privat.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.