Zidurile Ierihonului – noi descoperiri (VIDEO): Puterea lui Dumnezeu demoleaza teoriile oamenilor de stiinta

Biblia ne istoriseste despre orasul antic Ierihon, ale cărui ziduri au fost prabusite prin putere dumnezeiasca. Când arheologii au excavat Ierihonul, cu mii de ani mai târziu, au descoperit un zid prăbușit al cetatii. Dintre toate cetatile excavate în ținuturile biblice, singura cu un zid prabusit a fost: Ierihonul.

Desi lumea academică seculară a denaturat faptele despre Ierihon, într-o încercare de a discredita valoarea istorica a Bibliei, atunci când dovezile arheologice au fost examinate în lumina Scripturii a reiesit ca povestea Ierihonului dezvăluie o paralelă uimitoare cu relatarea biblică.

Un scurt material video postat in ultimele ore devine si el un instrument – de doar aproximativ 2 minute – care ne dezvaluie modul în care zidurile Ierihonului demonstreaza veridicitatea Scripturii. Acest scurt-metraj promoveaza de fapt un documentar recent de lung metraj, “Ierihonul Ascuns”, care intra mult mai în detaliu in examinarea probelor ce indică adevarurile biblice.

“Ei,bine”, ne spun realizatorii, “dacă stati vreodata de vorbă cu cineva care va spune cumva ca “arheologia dovedește că Biblia nu este de încredere”, atunci spuneti-i: “Mergi si studiaza Ierihonul!!!”.

“Iisus, Conducatorul Ostilor Ceresti, ne poarta pe urmele sale și ne arata puterea adevarului Cuvantului Sau. Puterea Lui pravale zidurile care ii țin pe oameni departe de El, și ne aduce astfel promisiunea vietii si a mantuirii!”.

Bătălia asupra ierihonului este una dintre cele mai durabile batalii pe teme biblice. Descrierea zidurilor prabusite se numara printre cele mai cunoscute dispute. Cu toate acestea, cea mai faimoasa excavare pe acest sit arheologic vechi, efectuata în anii 1950, sub conducerea lui Kathleen Kenyon, susținea că aici nu ar fi existat o cetate Ierihon, in timpul in care Iosua se presupune ca l-ar fi cucerit.

Care erau implicațiile bătăliei asupra Ierihonului, a carei existenta ‘trebuia’ infirmata? Simplu: Biblia s-ar fi demonstrat nedemna de incredere. Ar mai fi pututsustine poporul evreu vreun drept in țara lui Israel, in fata altcuiva? Implicațiile sunt într-adevăr uimitoare!

Numai ca, dupa mai mult de 50 de ani, in care oamenii de știință au construit un zid de îndoială in fata acurateței istorice a Bibliei, folosind Ierihonul ca pe una dintre pietrele sale de temelie, a sosit timpul pentru a face față provocărilor. A venit timpul dovezii ca toate aceste argumentele laice au ajuns si ele sa se prabuseasca – un colaps, asa cum s-a intamplat cu zidurile cetatenii Ierihon.

[

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.