Monday 3 august 2015

Sute de manuscrise vechi evreiesti, nevazute vreodata, vor putea fi accesate on-line

Biblioteca Națională a Israelului (Ierusalim) și British Library (Londra) au anuntat semnarea unui acord de parteneriat, pentru digitalizarea a cel puțin 860 de manuscrise ebraice din colectia British Library, in plus fata de cele 1.250 deja digitalizate și puse la dispoziție prin intermediul unui proiect anterior, finanțat de Fundația Polonsky.

Toate cele 3.200 de manuscrise existente in colecția Bibliotecii Britanice vor fi pe deplin catalogate, in viitor, și vor avea astfel si o imagine digitală, iar cel puțin 2110 vor fi puse la dispoziția publicului, on-line, prin site-urile web ale Bibliotecii Digitale Internationale a Manuscriselor Evreiesti și ale Bibliotecii Britanice.

Manuscrisele selectate includ comentarii, unele dintre documentele in ebraica, cele mai importante, nefiind publicate anterior.

Biblioteca Britanică deține una dintre cele mai importante colectii de manuscrise ebraice: Biblia, Talmudul, Cabala (misticism evreiesc), de filosofie și poezie. În timp ce majoritatea manuscriselor datează din Evul Mediu și Renaștere, unele au fost recent scrise, în secolul al 19-lea.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile