Trei basoreliefuri de mare importanta istorica, descoperite in Aswan – Regatul Mijlociu Al-Hoody

In aceste zile, pe malul estic al Aswan-ului (Egipt), o misiune arheologică americano-egipteana de pe sit-ul Regatului Mijlociu Al-Hoody a descoperit trei basoreliefuri din calcar, gravate, care ar putea fi de mare importanță istorică.

Ministrul Antichităților, Mamduh Eldamati a spus ca basoreliefurile sunt in stare foarte buna, iar textele sunt ușor de citit, conform Ahram. El a afirmat că se vor intreprinde lucrari de conservare, pentru a descoperi toate gravurile. De asemenea, va fi utilizat un sistem de formare a imaginii prin schimbarea reflexiei, pentru a descoperi părțile șterse.

Primele studii arată că cel de-al 8-lea an al domniei regelui celei de-a 12-a dinastii, Senusert I, este menționat pe unul dintre basoreliefurile descoperite.

Conform Ahram, Al-Hoody a fost o așezare destinata carierelor de ametist, care era folosit în fabricarea bijuteriilor. Zona a fost, de asemenea, un punct de întâlnire, din care vechii egipteni trimiteau misiuni în străinătate, pentru a colecta pietre prețioase și semi-prețioase.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.