Anti-vaccin: refuzul de a fi vaccinat, blocat in New York

O noua propunere legislativa interzice scutirile din motive religioase pe care parintii le invocau in retragerea de la programul de vaccinare a elevilor, in scolile publice din statul New York.

“Acest proiect de lege ne va asigura că fiecare copil din stat este vaccinat în mod corespunzător, nu doar pentru a fi protejat, ci pentru a proteja comunitatea din jurul lor”, a spus Jeffrey Dinowitz, membru al Adunarii, citat de Sputnik.

Conform Departamentului de Sanatate din New York, cel puțin 285 de școli din New York au avut o rata de imunizare mai mica de 85%, în 2014.

Parlamentarii americani au lansat mesaje pe aceasta tema, dupa ce țara a înregistrat primul focar de rujeola din ultimii 15 ani.

170 de școli au avut o rata de imunizare sub 70%, a adăugat Dinowitz.

O legislație similară a fost adoptată în statul american California, pe 30 iunie 2015, în ciuda opoziției imense a militantilor anti-vaccin.

Criticii vaccinarilor obligatorii sustin ca ar avea dovezi ca multe vaccinuri sunt inutile și nesigure.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.