Satenii au manifestat in fata bisericii lor: Suntem oameni vii! Ascultati-ne! (video)

Sătenii din Kolosova Kremenets, din regiunea Ternopil a Ucrainei, au decis să lanseze un mesaj video, adresat reprezentanților autorităților ucrainene.

Totul a pornit din cauza incalcarii, la nivel local, a dreptului lor constituțional, de a-si practica în mod liber convingerile religioase. Locuitorii au numit mesajul un “strigat al sufletului”.

Recent, reprezentanții “Sectorului de Dreapta” au confiscat biserica ortodoxă închinata Sfântului Ioan Evanghelistul, pentru a o trece sub jurisdictia așa-numitei “Patriarhii a Kievului”, dupa cum se arata intr-un raport al Bisericii Ortodoe Ucrianene de sub Patriarhia Moscovei.

În ciuda faptului că parohienii din Kolosova detin absolut toate documentele, titlul de proprietate, de la construirea lacasului ortodox, credincioșilor nu li se mai permite intrarea in biserica.

Conform acestora, “Sectorul de Dreapta” exercita, în plus, presiuni asupra Consiliului Satesc, forțându-l sa ia decizii ilegale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.