Libia – SUA vrea sa amplaseze drone in Africa de Nord, pentru monitorizarea ISIL

Statele Unite ale Americii au lansat negocieri cu un număr de țări din Africa de Nord, pentru amplasarea de drone pe teritoriul lor, pentru monitorizarea activităților Statului Islamic in Libia, conform unui raport de ultima ora Wall Street Journal, citând oficiali americani care nu si-au dat numele.

Potrivit sursei, citata de Sputnik, o bază în Africa de Nord, apropiata de Statul Islamic din Libia, ar ajuta Statele Unite sa monitorizeze situatia locala.

Sursa a adăugat că țările nord-africane se tem, insa, că în cazul în care acceptă oferta Washington-ului, Statul Islamic va intreprinde atacuri teroriste pe teritoriul lor, asa incat niciuna, pana in prezent, nu a acceptat aceasta propunere.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.