Orasul biblic Suza a fost inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO

Dupa 2500 de ani de la evenimentele care au marcat permanent orașul persan Suza (astazi in Iran), conform cărților istorice evreiești, sit-ul antic a fost inclus de ONU in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Sit-ul a fost unul dintre cele sapte sit-uri alese de către organismul cultural mondial să se alăture listei exclusive a locurilor cele mai frumoase din lume.

În cartea Estera, Suza este locul in care un plan diabolic de orchestrare a anihilarii evreilor din Persia, datorita sfaturilor reginei Estera a fost subminat. De atunci, un festival anual Purim reaminteste victoria evreilor asupra dusmanilor lor, pana in ziua de astazi:

“Întrucât acestea sânt zilele în care Iudeii au fost lăsaţi în pace de vrăjmaşii lor şi întrucât aceasta este luna în care întristarea lor s-a prefăcut în bucurie şi tânguirea în zi de sărbătoare. Să facă dar din ele zile de petrecere şi de veselie, trimiţându-şi unii altora daruri şi dând milostenie la săraci.” (Cartea Esterei 22).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.