Predica la Duminica Fiului Risipitor (Luca 15, 11-32) – Lucian Bot

Iubiţi credincioşi,

Cu adevărat mare este Dumnezeu în milostivirea Sa! Înainte ca noi să înţelegem frumuseţea Bisericii, înainte să răspundem chemării ei, Dumnezeu ne dăruieşte să gustăm din plinătăţile ei. Biserica musteşte de bucurie şi cu această bucurie ne ameţim când păşim pragul locaşului sfânt. Când ne e dor de comuniune, de înţelegere, de iertare venim la Biserică. Când ne simţim descurajaţi, când ne copleşeşte lumea în care trăim venim în Împărăţia lui Dumnezeu. Şi aici descoperim întotdeauna pe cineva care ne aştepta. Biserica este acasă! În Biserică suntem primiţi în comuniunea cu Hristos. Biserica este casa lui Dumnezeu, dar cei care vin aici nu se ruşinează să intre căci sunt de ai casei. Am fost făcuţi pentru a ne veselim la masa Tatălui, întâiul glas pe care l-a auzit Adam a fost a lui Dumnezeu.

Suntem potriviţi să trăim în Biserică cu Hristos! Şi cu adevărat mare este Dumnezeu Cel ce în Biserică ne dă plinătatea vieţii!

Am ţinut să amintim de această realitate, întrucât… (pentru continuare, click pe banner:)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.