Exorcism la nivel national, oficiat in secret de liderii catolici

Membrii de rang înalt ai Bisericilor catolice din întregul Mexic s-au întâlnit in cadrul unui ritual de exorcizare la nivel national, in Catedrala San Luis Potosí, in luna mai, pentru a efectua în secret o exorcizare asupra întregii țări, considerand ca aceasta se afla sub influente demonice.

Exorcizarea la nivel național, cunoscuta sub numele de “Exorcismo Magno”, a pornit de la convingerea ca demonii se afla în spatele cartelurilor de droguri, violenței și ratei ridicate a avorturilor, in Mexic.

Ceremonia, care a avut loc pe 20 mai, a fost condusa de Cardinalul Íñiguez, Arhiepiscop emerit de Guadalajara, însoțit de Arhiepiscopul Jesús Carlos Cabrero de San Luis Potosí si de demonologistul spaniol și exorcistul José Antonio Fortea – autor al “El Exorcismo Magno” – printre alți lideri ai Bisericii. Acesta a fost primul ritual de acest gen efectuat undeva in lume.

Exorcizarea s-a desfășurat fără cunoștința publicului, pentru a evita interpretările greșite ale ritualului, conform Arhiepiscopului Cabero, citat de Sputnik.

“Episcopul este păstor și poate folosi puterea pe care a primit-o, pentru a alunga lupii nevazuti, dintre oi”, a spus el, conform publicatiei Patheos.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.