Lucrarile continua la noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala din Curtea de Arges

Conform unor informatii oferite de Casa Regala a Romaniei, in acest an, pe 10 mai, s-au împlinit șase ani de la punerea pietrei de temelie a Catedralei Arhiepiscopale și Regale de la Curtea de Argeș.

Constructia noii catedrale a inceput in anul 2009, la inițiativa și sub ingrijirea Înaltpreasfintitului Calinic, Arhiepiscopul Argeșului.

Conform Casei Regale, aceasta noua catedrala, prin dimensiunile și arhitectura sa, va fi “locul potrivit pentru slujbele Arhiepiscopiei și pentru necropola Familiei Regale”.

Pe 10 mai 2009, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare și Principele Radu au reprezentat pe Majestățile Lor Regele Mihai și Regina Ana la ceremonia religioasă de punere a pietrei de temelie.

In prezent, catedrala a ajuns într-o fază avansată de construcție.

Proiectul, de mare însemnătate religioasă, regală și istorică, este realizat în strânsă colaborare cu Casa Majestății Sale Regelui, reprezentată de profesorul universitar arhitect Augustin Ioan, creatorul arhitecturii edificiului, și de dl Ion Tucă, directorul Casei Majestății Sale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.