Forumul liderilor lumii si ai religiilor – Astana, 2015. Rezumatul discutiilor

In perioada 10-11 iunie, la Astana, captala Kazahstanului, a avut loc cel de-al V-lea Congresul al Liderilor Lumii și Religiilor Tradiționale, pe tema “Dialogul între liderii religioși și politicieni, în numele păcii și dezvoltării”.

La Congres, au participat 80 de delegați, din 42 de țări.

Congresul al V-lea a constat din două sesiuni plenare, cuprinzand alte patru sesiuni pe temele: “Liderii religioși și politici: responsabilitate fata de omenire”, “Influența religiei asupra tinerilor: educație, știință, cultură și mass-media”, “Religie și Politică: Tendințe noi și perspective”, “Dialogul bazat pe respect reciproc și înțelegere între liderii lumii și religiile tradiționale, de dragul păcii, securității și armoniei”.

La sfârșitul Congresului, s-a semnat o declarație alcatuita din cinci puncte. Documentul face referire la necesitatea stoparii conflictelor armate și violenței împotriva cetățenilor.

În plus, declarația conține o clauză care atesta că este necesara oprirea practicii de utilizare a mass-mediei, inclusiv a Internetului, pentru incitarea la conflicte sectare.

Congresul al VI-lea al Liderilor Mondiali si Religiilor Traditionale a fost programat pentru anul 2018.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.