Contrabanda cu monede antice – destinatia SUA, descoperita pe Aeroportul din Sofia – Bulgaria

Lucrătorii vamali bulgari de pe Aeroportul din Sofia au împiedicat, joi, o încercare de contrabandă cu monede antice.

Autoritățile au descoperit și confiscat o colecție de 82 de tetradrahme de argint, datand din perioada lui Filip al II-lea al Macedoniei, în mijlocul secolului al IV-lea inainte de Hristos.

Unele dintre monede au fost bătute cu imaginea regelui, portretizandu-l cu o coroană de flori pe cap, datate in 359-336 înainte de Hristos.

Potrivit expertizei, monedele sunt parte a unei colectii cu o valoare culturală extraordinară.

Fiecare dintre monede este o comoara culturala stipulata în Legea Patrimoniului Cultural, conform serviciului de presă al Agenției Naționale a Vămilor.

Monedele au, de asemenea, valoare științifică neprețuita, pana in prezent fiind complet necunoscute in studiile istorice.

Comoara ar fi urmat sa fie scoasa din tara cu un serviciu de curierat bulgar, cu destinatia SUA, monedele fiind ascunse în trei routere.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.