Au reusit sa distruga un sit de Patrimoniu Mondial, fara ca racheta sa… explodeze

Stupefactie: bombele și rachetele Coaliției Arabe, condusa de sauditi, au ucis, ieri, civili si au lovit pentru prima data (desi luptele interne intre forțele loiale Președintelui Abd Rabuh Mansur Hadi si rebelii houthi dureaza de foarte mult timp! – vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) Centrul Istoric al Orasului Vechi al capitalei Sanaa.

Trei clădiri ale unui sit de Patrimoniu Mondial au fost distruse total și o a patra s-a prăbușit.

UNESCO a condamnat imediat actul.

‘‘Sunt profund întristat de pierderea de vieți omenești, precum și de daunele cauzate uneia dintre cele mai vechi bijuterii ale unui peisaj uban islamic din lume”, a spus directorul general al UNESCO, Irina Bokova, intr-un comunicat citat de Ansa. Șase persoane au fost ucise, niciuna dintre ele nefiind inarmata.

Giovanni Puglisi, șeful Comisiei Naționale din Italia pentru UNESCO, a menționat, conform Ansa, că “nu ne confruntăm cu distrugerea patrimoniului cultural de catre banditii Statul Islamic (ISIS). Ne confruntăm cu o coaliție condusa de sauditi, care, ca reacție la actele teroriste și ca parte a unei politici de parjolire a pământului, distruge patrimoniul cultural al orașului istoric yemenit”.

“Acest lucru este mult mai grav și mai îngrijorător decât altele, datorită naturii sale neobișnuite’‘, a spus el.

Racheta saudita a aparut în zori, în centrul zonei Qasimi, populata cu mii de locuitori si avand locuinte vechi de peste 2500 de ani si moschei reprezentative.

“A fost un sunet asurzitor, un suierat oribil’, au declarat oamenii. Cu toate acestea, nu a existat nicio explozie, altfel dezastrul ar fi fost cu mult mai mare.

Racheta… nici macar nu a explodat, dar a demolat cladirile prin lovitura directa. Victimele au fost surprinse de daramaturi.

Mai puteti citi si: Singura parte care a beneficiat de pe urma loviturilor aeriene din Yemen este… al-Qaeda

[https://lacasuriortodoxe.ro/politici/19464-singura-parte-care-a-beneficiat-de-pe-urma-loviturilor-aeriene-din-yemen-este-al-qaeda.html]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.