Remarcabil: Arhiepiscopia Buzaului ii premiaza pe toti olimpicii din eparhie, indiferent de profil

Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a organizat, zilele trecute, un eveniment cu totul deosebit: au fost premiati toti elevii clasați pe locurile I, II și III la fazele județeană și națională, ale TUTUROR olimpiadelor care au avut loc în anul școlar 2014-2015 – si nu doar pe cei ai olimpidei de religie, asa cum poate va asteptati.

Conform organizatorilor evenimentului, membri ai Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul al Arhiepiscopiei, s-a urmarit ca evenimentul sa demonstreze bucuria pe care Biserica o are, atunci cand performanțele tinerilor sunt remarcabile si recunoscute. Totodata, gestul a urmarit acordarea unui sprijin material si spiritual suplimentar, pentru stimularea activitatii acestor tineri in viitor.

Manifestarea a fost dedicata “Anului omagial al misiunii parohiei și mănăstirii astăzi și Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii”, proclamat pentru acest an de Patriarhia Romana.

Ceremonia a fost condusa chiar de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, desfasurandu-se in Catedrala Arhiepiscopală din Buzău.

Mai mult decat atat, chiar si profesorii care s-au ocupat de pregatirea olimpicilor in cauza (peste 300 de profesori) au primit diplome de excelență din partea Arhiepiscopiei. Cei aproximativ 500 de elevi au primit premii (rechizite si truse de birou) în valoare de aproximativ 100 lei de persoană.

Săptămâna viitoare, conform unui raport al Patriarhiei Romane [https://www.basilica.ro] , un eveniment asemanator se va derula si în Municipiul Focșani, pentru olimpicii județeni și naționali din județul Vrancea.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.