Biserica Sarba si Biserica Macedoneana: un nou start in rezolvarea schismei, cu o conditie…

Pentru respectarea dreptului canonic și în spiritul tradițiilor bisericești, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Sarbe a invitat la gasirea unor soluții acceptabile pentru statutul așa-numitei Biserici Ortodoxe Macedonene, aproband, în principiu, continuarea dialogului dintre reprezentanții celor doua Biserici.

Anuntul a fost facut, prin intermediul unui comunicat lansat in aceste zile, la nivel oficial, de Biserica Ortodoxa Sarba.

Comunicatul include, insa, o conditie de baza: înainte de soluționarea definitivă a acestei probleme, trebuie sa fie adoptata o soluție pozitivă pentru procedurile judiciare inițiate împotriva Arhiepiscopului Iovan de Ohrid și Mitropolit de Skopje (foto), precum și a celorlalti 18 membri ai Arhiepiscopiei Ortodoxe de Ohrid, printre care se afla si 2 episcopi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.