PS Parinte Vincentiu a ingenuncheat, pe frunze de nuc, in Catedrala din Urziceni (foto)

Duminică, 31 mai 2015, in ziua de prăznuire a Cincizecimii sau Pogorârii Sfântului Duh, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească la Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Urziceni.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată şi o slujbă specială, numită Vecernia Plecării Genunchilor, în cadrul căreia au fost rostite şapte rugăciuni, şi au fost binecuvântate frunzele de nuc, simbol al limbilor de foc ce au stat deasupra capetelor Sfinţilor Apostoli.

Preasfinția Sa a acordat primarului Municipiului Urziceni, Constantin Sava, medalia aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Agenția de Stiri Lăcașuri Ortodoxe a transmis in direct Sfânta Liturghie arhierească. Inregistrarea transmisiunii ruleaza, in prezent, in programul TV Lacasuri Ortodoxe, atat in paginile agentiei, cat si in cele ale retelei web a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor [https://www.sf-esc.ro] , urmand sa fie inclusa, in cateva ore, si in Timeline-ul Anului 2015 – “Comunitatile Crestin-Ortodoxe – Candele Aprinse in Baragan” (click aici). [https://sf-esc.ro/efecte/timeline/candela-2015/” target=“_blank]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.