Dezinformare si discreditare. Dovezile despre confiscarea bisericilor ajung in mainile reprezentantilor OSCE

Pe 28 mai 2015, a avut loc o ședința a Mitropolitului Serghie de Ternopol și Kremenets, cu reprezentanții Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE în Ucraina, Marco Kirschbaum și Leszek Kotsik.

Participanții la reuniune au discutat probleme privind respectarea drepturilor omului în Ucraina, inclusiv provocările la adresa comunităților Bisericii Ortodoxe din Ucraina.

Mitropolitul Serghie și-a exprimat îngrijorarea vizavi de bisericile confiscate de schismaticii din mai multe sate.

Cele două părți au examinat apelurile lansate de cei de la putere și de populatie, privind dezinformarea si discreditarea, printre care se numara si acuzele nefondate aduse Lavrei din Potceaiev vizavi de asa-zisa propaganda anti-ucraineană și susținerea separatismului.

Observatorilor străini li s-au inmanat materiale și documente care dovedeau faptele de încălcare a drepturilor credincioșilor Bisericii Ortodoxe din Ucraina, acestia avand posibilitatea sa-i asculte si pe reprezentanții parohiilor care au fost victime directe ale acțiunilor provocatoare si ale atacurilor.

Astfel de abuzuri au loc si in vestul Ucrainei, care nu este afectat de conflict.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.