Delegatie ruseasca la sediul Patriarhului Ioan X, in Balamand

In data de 29 mai 2015, Patriarhul Antiohiei și al Întregului Rasarit, Ioan al X-lea, s-a intalnit, la resedinta sa din Manastirea Balamand, cu o delegație formata din parlamentari ruși și din mai multe persoane publice, care a sosit în Liban la sfârșitul unei deplasari în Siria unde transportase ajutoare umanitare – alimente și medicamente.

În timpul conversației cu oaspeții din Rusia, Preafericitul Părinte Patriarh Ioan X a vorbit despre soarta tragică a creștinilor sirieni și irakieni, capturati în teritoriile ocupate de organizația teroristă a “Statului Islamic”, și despre situația politică dificilă din Liban – o țară ramasa de mai mult de un an fără Președinte.

Conform constituției libaneze, Președintele țării, care este ales de Parlament, nu poate fi decât un creștin. Libanul ramane, astfel, singura țară din lumea arabă și din Orientul Mijlociu, unde un creștin poate deține cea mai înaltă funcție.

In ziua de 30 mai, delegația rusă a părăsit Libanul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.