Clericii si politicienii, stransi laolalta la Forumul din Hagaberg – 2015

In perioada 25-29 mai 2015, Universitatea Populara din Hagaberg (Suedia) a găzduit un seminar organizat de grupul de lucru comun privind drepturile omului, al Conferinței Bisericilor Europene, cu reprezentanți ai organizațiilor internaționale din Bruxelles.

La forum, au participat mai mult de 40 de preoți, politicieni și figuri publice, membri ai comunității de experți în domeniul drepturilor omului.

Principalele teme de discuție au fost:

– bazele teologice ale înțelegerii creștine a drepturilor omului;

– libertatea religioasa în sistemul drepturilor fundamentale ale omului;

– aspectele relevante ale protecției drepturilor omului în munca pastorală cu deținuții, imigranții;

– noile inițiative ale Uniunii Europene, Consiliul Europei, Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, Organizației Națiunilor Unite, în domeniul protecției libertatii credinței și închinarii.

În timpul schimbului de opinii, participanții la întâlnire au subliniat faptul că Europa de astăzi trebuie să formuleze un sistem, care sa se bazeze pe tradiția veche de secole a civilizației creștine, cu valorile sale morale general acceptate, fără de care este imposibil ca aceasta să existe in contextul globalizării.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.