Fara Guvernul Sirian, Coalitia nu poate invinge Statul Islamic

Coaliția internațională condusă de SUA nu poate învinge gruparea terorista a Statului Islamic, fără asistență din partea Guvernului Sirian, crede Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, conform unei declaratii facute ieri, într-un interviu pentru postul de televiziune Rossiya-24, citat de Sputnik.

“Există o Coaliție, lansează lovituri aeriene… toată lumea admite că este imposibil sa învingi doar cu lovituri aeriene, asa incat oricum se va ajunge la operațiuni la sol. Nu văd cum poate fi asta posibil, fără Guvernul Sirian”.

Ministrul de Externe rus a adăugat că înfrângerea militantilor Statului Islamic necesită crearea unei strategii unice și cuprinzătoare.

“Prima problemă pe care am discutat-o cu [Secretarul american de Stat] John Kerry și care este esențială pentru o luptă mai eficientă împotriva amenințării teroriste, este elaborarea unei viziuni unice și comune, care să nu vizeze [doar] Siria sau Irakul, ci întreaga regiune expusa amenințarii răspândirii și înrădăcinarii Statului Islamic”.

Conform lui Lavrov, o astfel de viziune ar trebui să fie elaborata pe baza unei analize comune, cinstite, sub auspiciile Consiliului de Securitate al ONU, și ar trebui să fie urmată de rezoluții care sa legitimeze acțiunile necesare învingerii acestei amenințari. Strategia ar trebui să includă lupta, nu doar împotriva ISIL, ci și a altor grupari militante radicale, cum ar fi Frontul Nusra.

Grupari afiliate ISIL operează, de asemenea, în Yemen, Libia, Pakistan și Afganistan.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.