2500 de pelerini catolici si protestanti africani, prezenti la Ziua Martirilor din Uganda

Peste 2 500 de pelerini catolici si protestanti, din diferite colțuri ale Africii, au confirmat participarea lor la Ziua Martirilor Ugandei, care are loc în fiecare an la Namugongo, pe 3 iunie.

La pelerinaj si-au anuntat participarea creștini din țări precum Tanzania, Nigeria, Rwanda, Kenya, Congo DR și Malawi. Tanzania are aproximativ 2 000 de persoane înregistrate ca luand parte la pelerinajul din acest an la Namugongo.

Pelerinii sunt de așteptati să ajungă la Namugongo, pe 1 iunie.

În fiecare an, pe 3 iunie, catolicii și protestanții din întreaga lume aduc astfel un omagiu celor 45 de martiri ai Ugandei. Convertirea unei mari parti a tinerilor la Catolicism, in Uganda, l-a indignat pe Regele de Buganda, Kabaka Mwanga II, între anii 1885 și 1887. Furios, Regele a ordonat ca toti cei convertiți să fie ucisi.

Cei 22 de martiri catolici au fost canonizați, pe 18 octombrie 1964, de către Papa Paul al VI-lea, în Bazilica Sfântul Petru din Roma, Italia. 23 dintre martiri sunt anglicani sau aparțin Bisericii Angliei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.