Un turist distruge o vaza antica restaurata, dupa ce se sprijina de ea in muzeu

Ministerul Culturii din Grecia a declarat, conform AP, citat de publicatia greceasca Neos Kosmos, ca o vaza ceramica, minutios restaurata, veche de 1 000 de ani, aflata intr-un muzeu din sudul tarii, a fost deteriorata dupa ce un vizitator, care si-a pierdut echilibrul, a încercat să se țină de exponat si s-a prăbușit cu tot cu el.

Vaza preistorica fusese sparta in atichitate și restaurata după excavare, iar acum va fi din nou supusa unei proceduri asemanatoare.

Accidentul a avut loc la Muzeul Iraklio, pe insula Creta, iar vizitatorul a suferit o accidentare minoră la picior, a mai declarat ministerul. Acesta a mai precizat ca accidentul a distrus vasul, pe aceeasi sectiune pe care fusese deja restaurat în trecut.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.