Din nou, Apocalipsa! Cutremur in California si noi profetii despre alinierea planetelor, de astazi (video)

Astazi, planetele sistemului nostru solar se vor alinia – intr-un fel – și conform sperietorilor de pe Internet, aceasta ar presupune, cumva, ca un cutremur masiv sa aiba loc in California. Conform unui raport Sputnik, vestea buna este ca: s-a demonstrat ca acest lucru este fals; Vestea proasta: atâta timp cat va exista Pamantul, vor exista la fel de bine si teoriile conspirației. Ele revin intotdeauna. Apocalipsa este vestita regulat, prin orice pseudoștiință sau prin simple minciuni. Ele sunt, de obicei, raspandite prin intermediul Internetului, dar de asemenea, ocazional, si prin televiziunile cu buletine de stiri deprimante.

“Profețiile” apocaliptice nu sunt nimic nou. Lumea a avut întotdeauna parte de “profeti” care sa le inventeze. Cel mai proaspat dintre ei, este un ins cunoscut doar cu numele de Frank, care sugerează că alinierea planetară de astazi (vineri, 28 mai) va produce un cutremur de 9,8 magnitudine, de-a lungul coastei de vest a Americii de Nord.

“Pe 12 august 2013, am primit un mesaj important”, spune Frank intr-un film postat pe YouTube, apreciind evenimentul. “Ei bine, el a fost important pentru mine, simtind că a venit de la Spirit”.

Nu se stie de la ce Spirit a fost primit mesajul, dar el i-a provocat lui Frank câteva reactii destul de nesanatoase. Cel putin asa arata ele pentru unul ca Phil Plait, care subliniază pe “Slate”, ca matematic este imposibil ca o aliniere planetară sa provoace un cutremur pe Pământ.

Frankie susține că alinierea va avea o influenta asupra gravitatiei, suficient de mare pentru a desprinde crusta terestra californiana. Dar, daca urmarim cifrele, vedem că gravitatia maximă combinata a tuturor planetelor sistemului solar – inclusiv Pluto – are o influență semnificativ mai slaba decat o are… Luna noastra, fata de Pamant.

Dacă ne așteptam la un cataclism masiv de fiecare dată cand planetele se aliniaza, atunci ar trebui, de asemenea, să ne așteptam la dezastre cu mult mai mari de fiecare dată când Luna se apropie de Pământ, pe orbita sa eliptică – cu alte cuvinte, de două ori pe lună.

In plus, planetele nici macar nu iau parte cu adevarat la o alinierea prea buna. Conform filmului lui Frank, alinierea principala face referire doar la Mercur, Saturn și Soare, care se vor afla pe o linie. Asta, daca ai strabism si înclini putin capul… Este important să ne amintim că planetele se învârt în jurul Soarelui, ceea ce înseamnă că o linie dreapta poate întotdeauna trece printr-o planetă și Soare (prin doua puncte trece intotdeauna o dreapta; doua puncte sunt intotdeauna coliniare). Este doar o chestiune de moment ca cea de-a treia planeta (oricare) sa treaca prin aceeasi linie. Deci, nici macar nu poate fi vorba despre un spectacol foarte impresionant, cosmic vorbind.

Asta, ca să nu mai vorbim de faptul că Pământul nici măcar nu joacă vreun rol aici! Pamantul este intr-o parte, linia in alta. Mai mult decat atat, Plait constată că modelul utilizat în filmul lui Frank este realizat la o scară necorespunzătoare. Dimensiunea planetelor a fost si ea exagerată, probabil pentru a face ca alinierea sa devina mai vizibila. Daca incercati sa ajustati modelul desenat de acesta, la dimensiunile reale ale planetelor, veti avea surpriza sa vedeti ca alinierea dispare.

Nu stim de ce, dar alinierea planetelor întotdeauna pare să sugereze un eveniment de importanță monumentala. Dar, de fapt, nu este nimic mai mult decat o coincidență cosmică, un eveniment cu mult mai putina semnificație decat acela de a surprinde in trafic, in fata ta, circuland, nu una, ci doua sau trei masini de acelasi tip si de aceeasi culoare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.