Episcopii catolici belgieni militeaza pentru dezarmare nucleara

Conferința Catolica a Episcopilor Belgieni solicită guvernului țării sa joace un rol mai activ în procesul de eliberare a planetei de armele nucleare. Deținerea de arme nucleare este “imorala”.

Conferința a invitat guvernul belgian “sa sprijine în cuvânt și faptă, perspectiva unei lumi fără arme nucleare”.

Mesajul Conferinței Episcopale a fost publicat cu ocazia celei de-a 9-a Conferințe de Revizuire a Tratatului privind Neproliferarea Armelor Nucleare, care a avut loc la New York in perioada 27 aprilie – 22 mai, în spiritul viitoarei comemorări a celor 70 de ani scursi de la atacurile din Hiroshima și Nagasaki.

Conferința Episcopală a cerut “adoptarea de măsuri concrete”, pentru a elibera lumea de armele nucleare.

Episcopii belgieni cred că “Belgia poate juca un rol important, chiar esențial în cadrul comunității internaționale(…), ca in cazul anterior al minelor terestre”, se arata in comunicatul Conferintei.

Episcopii amintesc că deținerea de arme nucleare este imorala, iar “capacitatea distructivă mare de care dispun aceste arme nu se bazează pe nici un temei juridic, cu atat mai puțin moral”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.