Ban Ki-Moon recunoaste: actiunile militare nu pot rezolva conflictul din Yemen

Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, a subliniat că acțiunea militară nu poate rezolva situația din Yemen, unde forțele loiale Președintelui Abd Rabuh Mansur Hadi continua să lupte împotriva rebelilor houthi.

Ban Ki-moon a solicitat reluarea negocierilor de pace, după o convorbire telefonică cu Hadi.

La cererea lui Hadi, o coaliție a tarilor arabe, condusa de Arabia Saudită, a pornit o serie de lovituri aeriene împotriva rebelilor și a altor forțe anti-guvernamentale. În ciuda faptului că aceasta coaliție anunțase sfârșitul campaniei sale militare inca de la sfârșitul lunii aprilie, loviturile aeriene continua. De curand, 30 de civili au fost uciși în atacurile aeriene ale coaliției, la granița Arabiei Saudite cu Yemenul.

“Secretarul general si-a exprimat îngrijorarea cu privire la escaladarea luptei pe teren și a loviturilor aeriene de la sfârșitul pauzei umanitare, și a reiterat convingerea că nu există o soluție militară pentru conflict”, se arata intr-o declaratie a Națiunilor Unite.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.