Patriarhul patrunde cu curaj pe Social Media: Biserica nu are voie sa uite de aceasta parte a turmei sale!

Patriarhul Kirill, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, si-a lansat un cont pe cea mai populara rețea socială din țară, VKontakte, duminică, în încercarea de a se conecta cu mai multe persoane, prin social media.

Patriarhul Kirill a îndemnat, anterior, Biserica să predice mai activ pe aceste retele (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

El si-a planificat, in plus, ca aceasta mutare sa coincida cu Ziua Literaturii și Culturii Slave, pe care Rusia o serbeaza în fiecare an pe 24 mai, conform agenției de știri de stat RIA Novosti.

Șeful Departamentului Sinodal de Informare al Bisericii Ortodoxe Ruse, Vladimir Legoyda, a declarat, pe pagina VKontakte, ca a fost lansata încercarea de a ajunge la credincioși prin cel mai popular site de social media din Rusia.

El a comparat inițiativa cu o “lucrare misionară”, afirmând că Sfinții Chiril și Metodiu ar fi aprobat incercarea, a raportat RIA Novosti.

“Biserica nu trebuie să uite de aceasta parte [din social media] a turmei sale”, a citat RIA Novosti cuvintele lui Legoyda, de duminica.

Pagina va fi intretinuta de Departamentul Sinodal de Informații al Bisericii, iar întrebările și comentariile cele mai relevante vor fi transmise Patriarhului, conform RIA Novosti.

Patriarhul Kirill, care se mândrește deja cu o pagină oficială de Facebook, a ajuns la mai mult de 31.000 de fani in doar câteva ore dupa lansarea paginii, “turma” sa crescand cu fiecare minut.

Patriarhul Kirill a condus, in aceasta duminica, o Sfanta Liturghie, in Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, înainte de a lua parte la festivitățile ocazionate de Ziua Literaturii și Culturii Slave, din Piața Roșie.

“Pentru că Rusia este o putere cu impact asupra întregii lumi, putem influența cu adevărat lumea printr-o sinteză [de moralitate și educație]”, a mai fost citat de RIA Novosti, Patriarhul Kirill, printr-un fragment din predica rostita in aceeasi duminica.

Ziua Literaturii și Culturii Slave ii comemorează pe Sfinți Chiril și Metodiu, cei doi frați din sec. IX, de care a depins conceperea alfabetului chirilic.

Pe aceeasi tema, puteti citi: COMUNICAT DE PRESA – Lansarea primei retele informationale ortodoxe din Romania [https://lacasuriortodoxe.ro/comunicate/16679-comunicat-de-presa-lansarea-primei-retele-informationale-ortodoxe-din-romania.html] Biserica si Internet, real si virtual – Ing. Catalin Ion (LANSARE de carte) [https://lacasuriortodoxe.ro/redactia-lacasuri-ortodoxe/16753-biserica-si-internet-real-si-virtual-ing-catalin-ion-lansare-de-carte.html] STIRI Slobozia | Demonstratie de stiinta si credinta in Slobozia, in ziua Sfintei Mari Mucenite ECATERINA (foto – video) [https://lacasuriortodoxe.ro/comunicate/16747-stiri-slobozia-demonstratie-de-stiinta-si-credinta-in-slobozia-in-ziua-sfintei-mari-mucenite-ecaterina-foto-video.html] INOVATIE SI NECESITATE: reteaua informationala a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor [https://lacasuriortodoxe.ro/redactia-lacasuri-ortodoxe/16749-inovatie-si-necesitate-reteaua-informationala-a-episcopiei-sloboziei-si-calarasilor.html] Conferinta de presa – Video Integral – Lansarea primei retele informationale web ortodoxe [https://lacasuriortodoxe.ro/media-cinema/16816-conferinta-de-presa-video-integral-lansarea-primei-retele-informationale-web-ortodoxe.html] target=“_blank” style=“color: rgb(0, 66, 118); outline: 0px;”>VIDEO: Conferinta despre pagina web a Bisericii (Ing. Catalin Ion, in Biserica Sfantul Antonie cel Mare din Titan) [

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.